Ford BlueService

Ford Service – Lämna din Ford i goda händer

När du köper en Ford så slutar inte servicen när du lämnar bilhallen, tvärtom - det är då den börjar. När du köper en Ford ingår det massa användbara tjänster som förenklar din vardag och gör ditt bilägande enkelt. Få ut det mesta och bästa av din Ford så länge du äger den.


Tryggt och säker service
Vi har såklart även möjlighet att erbjuda kontaktfri service för din Ford, så du kan känna dig trygg att lämna in din bil hos oss. Med kontaktfri service kan du lämna och hämta upp din bil hos oss utan att besöka vår kundmottagning, vi möter upp utanför. För att kommunicera använder vi vårt digitala kommunikationsverktyg Ford Video Check. Vi skickar ett filmklipp till din mobil där vi redovisar vad vi åtgärdat och vad vi rekommenderar dig att tänka på eller åtgärda. Är du behov av en ersättningsbil så försöker vi lösa det. Vi arbetar alltid med högt ställda krav på hygien, säkerhet och renlighet. Både för din och för vår personals säkerhet. Kontakta oss för mer information eller bokning.

Kontakta oss


Fördelar med Ford Service.

 • Ford Originalservice
 • Ford Assistans ingår
 • Tydlig prissättning
 • Ford Direkt
 • Möjlighet till ersättningsbil 


 • Ford Service
 • Ford Originalservice

  Ingen annan kan Ford som vi. Alla arbeten utförs av specialutbildade Fordtekniker enligt fabrikens instruktioner. Givetvis använder vi alltid Ford originaldelar, som är noggrant utprovade av Ford för Ford. Både verktyg och diagnosinstrument är framtagna av oss på Ford. Hos oss får du alltid den senaste programvaran - och dessutom ingår alltid Ford Assistans helt kostnadsfritt när du servar hos oss, oavsett ålder och körsträcka på bilen. Läs mer om Ford Originalservice.

  Rätt service vid rätt tidpunkt är viktigt för att din Ford ska fungera som bra som möjligt. Du tjänar på att åtgärda små fel innan de blir större och mer kostsamma. Hur ofta man ska serva sin bil styrs av körsträcka eller årliga intervall, beroende på vad som inträffar först. Intervallerna för just din Ford hittar du i din ägarhandbok. Regelbunden service hos en auktoriserad verkstad är också en god investering för att upprätthålla ett högt andrahandvärde på bilen.

 • Boka Service


 • Ford Price
 • Tydliga priser

  Innan något arbete påbörjas får du reda på vad som bör åtgärdas och vad det kommer att kosta. Skulle mekanikern hitta något mer som måste åtgärdas, så blir du kontaktad för att bestämma hur du vill ha det. Efter avslutat arbete går vi tillsammans genom vilket arbete som utförts och vad det har kostat. Hos oss på Ford får du inga otrevliga överraskningar eller dolda extrakostnader.


 • Lånebil
 • Vindruta

  En spricka i rutan är inte bara fult. Den försämrar också sikten och säkerheten. Oavsett om du fått stenskott eller en annan skada är det viktigt att få det åtgärdat så snart som möjligt. Annars finns det risk att fukt tränger in och då förtsätter vindrutan att spricka. Det många inte tänker på är att vindrutan faktiskt är en viktig och bärande del av karossen. Bakom själva rutan ligger flera känsliga sensorer och kameror. Skulle du få ett stenskott eller annan skada på rutan så kan viktiga säkerhetssystem slås ut och då kan vindrutan behöva bytas. Men i många fall kan vi faktisk laga din befintliga ruta. Vi gör en bedömning av vilken lösning som är säkrast, och behöver rutan bytas ser vi till att både sensorer och kameror kalibreras så att de fungerar som de ska.

  Är skadan belägen på passagerarsidan och understiger 25 mm går den i många fall att laga emedan sitter den i synfältet behöver rutan bytas.

  Ni ser rutans olika zoner och hur vi säkerhetsbedömmer olika skador på bilden lite längre ner.

  När du lämnar in din bil till en auktoriserad Fordverkstad kan du känna dig trygg med att vi använder samma produkter som användes när bilen byggdes på fabrik. Det innefattar allt från originalprimers och lim till specialutrustning för kalibrering. Kompromissa inte med säkerheten utan lämna in din Ford för ett vindrutebyte eller lagning hos oss. Då kan du känna dig trygg med att bilen återställs i det skick som Ford byggde den. 
 • Fog
 • Ford Assistans

  En av fördelarna med Ford Assistans är att den ger dig sinnesfrid och lugn vid eventuella oförutsedda stopp. Oberoende av var i Europa du befinner dig när det händer, så får du assistans av specialutbildad personal. Ford Assistans är en kostnadsfri vägassistans som gäller fram till nästa schemalagda service hos oss.

  Ford Assistans är en vägassistansservice som hjälper dig vid bilhaveri, vare sig det inträffar hemma eller i större delen av Europa. VI finns här för dig sju dagar i veckan, 365 dagar om året. När du köper en ny person- eller transportbil från Ford ingår minst ett års kostnadsfri Ford Assistans. Dessutom så förnyar vi din vägassistans till sdet är dags för nästa service varje gång du servar din bil hos oss. Om Ford Assistans, mot förmodan, inte kan lösa problemen på plats, så får du hjälp att fortsätta resan så snart som möjligt. Det kan innebära lånebil eller övernattning på hotell. Skönt att veta – eller hur?


 • Lånebil
 • Ersättningsbil

  De flesta av oss har mycket att stå i både på jobbet och hemma och att lämna in bilen på service inkräktar givetvis en del på den tid man har. Men hos oss måste du inte vänta kvar på att bilen bli klar, om du inte vill. Vi försöker alltid att hjälpa till med transport från verkstaden. För att göra ditt liv lite enklare.


 • Lånebil
 • Enkelt och säkert med digital servicebok

  Din servicebok är numera digital. Bilens servicehistorik lagras säkert i Fords digitala serviceboksystem. Detta är en central databas som tillhandahåller ett säkert och korrekt arkiv som inte går förlorat och som är skyddat mot olaga intrång. Fords digitala serviceboksystem ger direkt åtkomst till bilens fullständiga servicehistorik. Systemet hjälper till att se till att din bil får service i rätt ordning och med rätt innehåll. Om du säljer din bil höjs bilens andrahandsvärde om bilen har en komplett servicehistorik.

  Fördelar med digital Servicebok

  • Tydligt översikt över bilens servicehistorik 
  • Varje service dokumenteras mer detaljerat
  • Din servicehistorik kan skrivas ut eller skickas via e-post till dig när du så önskar
  • Alla handlingar kvar under hela bilens livslängd
  • Ökat andrahandsvärde
  • Minskar risken för fusk med mätarställningen vid köp av begagnad bil
  • Bilens historik finnas tillgänglig i hela Europa, fördel om man köper importerad bil

 • Vi skickar med en uppdaterad utskift av servicehistoriken när du servar hos oss. Du kan när som helst kontakta oss för att få en ny utskrift.


 • Ford Direkt
 • Enkelt att nå oss

  Hos oss på Ford når du alla våra tjänster på ett enda telefonnummer. Slå 08-59 366 333 så kommer du i kontakt med oss och kan välja om du vill prata med Ford Kundtjänst, Ford Assistans, Ford Credit eller Ford Försäkring.

  Spara detta nummer i din kontaktlista, så slipper du leta när det behövs.

  Ford Direkt 08-59 366 333

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB