Nya Ford Ranger Raptor släpps nu i Europa

2019-05-02

Nu släpps nya Ford Ranger Raptor, tuffare än någonsin både på utsidan och insidan. Den populära pickupen kombinerar djärv design med sofistikerad teknik, och utmärker sig som den ultimata äventyrsbilen. Modellen börjar levereras på den europeiska marknaden under mitten av 2019.

Ford Ranger har länge varit en av Europas mest sålda pickup-bilar och har varit omåttligt populär. Men Ford vill, precis som deras kunder, gå ett steg längre. Därför lanseras nu Ford Ranger Raptor i Europa, utrustad med en 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor, med hela 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 newtonmeter. Motorn gör bilen till en uthållig arbetshäst som aldrig sviker.

– Glöm allt du trodde att du visste om pickuper; vår nya Ford Ranger Raptor är i en klass för sig. Bilen kan ta sig igenom de mest prövande väg- och väderförhållanden du kan tänka dig, en riktig tuffing, helt enkelt, säger Leo Roeks, Performance Director på Ford Europe.

Ford Ranger Raptor är byggd för att klara av alla tänkbara förhållanden som den kan tänkas stöta på ute på vägarna. Med det förstärkta och superstarka chassit, tillsammans med de skräddarsydda stötdämparna, går bilen alltid stabilt, oavsett underlag.

– Det som är unikt med vår nya Ranger Raptor är hur bra den går på de vildast tänkbara vägarna, samtidigt som den rullar som en lyxbil på vanliga vägar. Bilen är byggd på den känsla och kapacitet som föregående Ranger hade, men nu har vi tagit den ett steg till. Att köra en Ranger Raptor är onekligen en speciell känsla, säger Damien Ross, chefsingenjör på Ford.

Praktisk teknologi – nära till hands
Men det är inte bara egenskaperna på de tuffa vägarna som gör Ford Ranger Raptor till en pickup av hög kvalitet. Bilen kombinerar tuffhet med sofistikerade egenskaper, bland annat i form av Fords kommunikations- och underhållningssystem SYNC 3, som låter föraren styra bilens ljud, navigation och uppkopplade smartphones – med hjälp av röststyrning.

Systemet kommer även med en touchskärm på åtta tum, som fungerar med både nypande och svepande fingerrörelser. Både Apple CarPlay och Android Auto finns installerat i bilen, vilket innebär att du enkelt kan koppla in din smartphone för att styra bilens tekniska funktioner. SYNC 3 innefattar också SYNC AppLink, en tjänst som möjliggör röststyrning för dina favoritappar.

Imponerade form och funktion
Designen på nya Ranger Raptor är också den tuff och utmanande. Den kommer i färgerna Ford Performance Blue, Colorado Red, Shadow Black, Frozen White och Conquer Grey. Huvudfärgerna, tillsammans med kontrasterande färger, bidrar till den utmanande designen.

Längst fram i fronten finns stötfångare, designade för optimal prestanda. När du åker på vägar med tufft underlag, behövs toppklassiga stötfångare för att skydda bilen mot den utmanande vägen. Sidostegen på bilen skyddar både bilens tunga inre, och fräcka yttre.

– Nya Ranger Raptor levererar alla tänkbara verktyg som en våghals kan tänkas behöva. Den är som en motocrosscykel, snöskoter och fyrhjuling i ett – det är verkligen den ultimata äventyrsbilen, säger Leo Roeks, Performance Director på Ford Europe.


Kontakta oss Boka provkörning


Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB