Ford presenterar nya Kuga, med tre olika eldrivlinor

2019-04-04

Ford presenterade i dag den tredje generationen av mellan-SUV:en Ford Kuga, som kommer lanseras i början av nästa år. I linje med Fords beslut, att alla modeller från och med nya Focus kommer lanseras med eldrift, blir nya Kuga Fords mest elektrifierade modell hittills med tre olika elmotoralternativ. Kuga är Fords populäraste SUV och är med sina 153 800 sålda exemplar 2018 en bidragande orsak till att Fords SUV-försäljning ökade med mer än 19 procent förra året.

I dag presenterade Ford nästa generation av Ford Kuga. Förutom en slankare exteriördesign och bättre utrymmen blir nya Kuga också Fords mest elektrifierade modell hittills, med hela tre olika eldriftsalternativ; en plug-in-hybrid kommer finnas tillgänglig direkt vid lansering i mars 2020. Bilen kommer även som en mildhybrid med EcoBlue-dieselmotor och en fullhybrid med elmotor och bensinmotor som båda kommer finnas tillgängliga under våren 2020.

Nya C2-arkitekturen ger bättre prestanda och mer utrymme
Nya Kuga är den första SUV:en att byggas på Fords nya globala C2-arkitektur som möjliggör förbättrad aerodynamik för bättre bränsleekonomi och minskar vikten med upp till 90 kilo. Dessutom är den nya arkitekturen utformad för att stärka krockprestandan, ger tio procent mer torsionsstyvhet, för bättre köregenskaper, och skapar mer interiörutrymme i Fords mellanstorleksmodeller.

– Kuga-kunder har uttryckt att de är redo för en ännu mer känsloladdad design, och vår nya Kuga är ett skickligt format bildhuggarverk. Visuellt elegantare, lägre och bredare, och du blir upprymd bara av att titta på den. Den helt nya interiören är en fristad, som låter vardagslivet bara hända. Harmoniskt och luftigt smälter den samman premiummaterial, precisionshantverk och den allra senaste tekniken, säger Amko Leenarts, chefsdesigner på Ford Europa.

Tre olika eldrivlinor med förbrukning från 0,12 liter per mil
Tidigare i år meddelade Ford att varje modellserie från och med nya Focus kommer att erbjudas med eldriftsalternativ, från Transit och Ranger till Mustang och Fiesta. Nya Kuga blir Fords första bil som erbjuds som plug-in-hybrid, med ett 14,4 kWh litiumjonbatteri som ger över fem mils räckvidd på el. Plug-in-hybriden förväntas ge en bränsleförbrukning på 0,12 liter per mil och ett utsläpp på 29 gram CO2 per kilometer. 2020 kommer nya Kuga även släppas som mildhybrid och fullhybrid.

Körlägesinställningar gör Kuga-premiär
Nya Kuga blir också den första att erbjuda valbara körlägen som ger föraren möjlighet att justera gasrespons, styrning, antispinn och växlingar för att matcha prestandan till olika körscenarion. 

Tyst körning tack vare aktiv brusreducering
Invändigt har nya Kuga utrustats med aktiv brusreducering som registrerar vindbrus och motorljud under körning, och spelar upp inverterade ljudvågor i högtalarsystemet som slår ut störningsbruset. Aktiv brusreducering är standard i samtliga nya Ford Kuga i Vignale-utförandet. 

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB