Ford presenterar mångsidiga Tourneo Custom som plug-in-hybrid

2019-04-04

Idag, under Fords Go Further-event, presenteras Ford Tourneo Custom plug-in-hybrid, designad för att minimera mängden utsläpp. Minibussen kan åka 50 kilometer på en laddning, alternativt 500 kilometer genom användning av Fords 1,0-liters EcoBoost-motor. Bilen börjar säljas i Sverige under våren 2019 och produktionen startar under fjärde kvartalet i år.

Fords åttasitsiga Tourneo Custom plug-in-hybrid erbjuder både nollutsläppskapacitet och långa körsträckor. Minibussen är en av de första modellerna att presenteras inom ramen för Fords strategi att leverera en av de mest omfattande flottorna med elektrifierade fordon för den europeiska marknaden.

Framhjulen på modellen drivs uteslutande av en elmotor, med kraft från ett 13,6 kWh litiumjonbatteri. Fords flerfaldigt prisbelönade 1,0-liters EcoBoost-bensinmotor finns tillhands vid längre sträckor, och jobbar parallellt med bromsåtervinning möjliggjord av generatorn i elmotorn som laddar upp batteriet. Den avancerade hybrid-drivlinan möjliggör en körsträcka på upp till 50 kilometer utan utsläpp, och 500 kilometer med hjälp av EcoBoost-motorn.

– Genom att vara unikt innovativ och flexibel passar nya Tourneo Custom plug-in-hybrid för en rad olika användningsområden, och ger ägare och förare fördelen av att kunna köra i utsläppszoner i städerna och ändå också kunna transportera sig längre sträckor, säger Hans Schep, chef för Ford Transportbilar i Europa.

Lyx, förfinande och uppkoppling
Ford Tourneo Custom plug-in-hybrid har försetts med många förfiningar och komfort, och kommer bland annat finnas som Titanium-modell. Premiumutrustning som finns med som standard består av Fords röststyrda kommunikations- och underhållningssystem SYNC 3 med en 8-tums pekskärm i färg som kan kontrolleras med pek- och sveprörelser, kompatibel med Apple CarPlay och Android Auto™.

Modemteknologi via FordPass Connect on-board möjliggör Wi-Fi-uppkoppling för upp till tio enheter. Genom mobilappen FordPass finns en rad olika funktioner att använda, som fordonsstatus, fordonslokalisering och fjärrlåsning.

Fullt fokus på elektriska valmöjligheter
Ford har tidigare berättat att samtliga bilar som rullar ut, från och med nya Focus och framåt, ska innehålla en eller flera elektriska valmöjligheter. I allt från Fiesta till Transit, kommer antingen mild-hybrider, fullhybrider, plug-in-hybrider eller helelektriska alternativ erbjudas.

Ford Tourneo Custom plug-in-hybrid förväntas ha koldioxidutsläpp på 75 g/km och en bränsleförbrukning från 0,33 liter per mil.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB