Fords brusreducerande hundkoja ger en lugnare nyårsafton – för hela familjen

2018-12-18

Genom Fords brusreducerande hundkoja får hundar och andra husdjur en lugn plats att gå till när nyårsaftons fyrverkerier drar igång. Hundkojan är den första uppfinningen inom en serie av initiativ från Ford, kallade för "Interventions", där teknologier från fordonsindustrin hjälper till att lösa vardagsproblem.

Nyårsaftons fyrverkerier är ofta ett stort problem för hundar och andra djur. För att lösa detta har Ford applicerat teknologier från fordonsindustrin till en hundkoja – som försetts med samma brusreducerande teknik som används i bilar och hörlurar.

– Många djur tycker att det är otäckt med fyrverkerier, och till skillnad från oss människor kan hundar höra ljud som är fyra gånger längre bort – dessutom genom fler frekvenser. Det gäller att planera när det är dags för fyrverkerier, exempelvis vid nyår. Du behöver skapa en avskärmad plats med lugn och ro för ditt husdjur, säger Graeme Hall "The Dogfather", en av Storbritanniens bästa hundtränare.

Brusreducerande teknik skapar behagligt utrymme
När ljudet av fyrverkerier upptäcks via hundkojans mikrofoner aktiveras ett inbyggt ljudsystem som sänder ut motsatta frekvenser som eliminerar oväsendet till stor del. Tekniken bakom hundkojan är den brusreducerande teknologi som Ford använt i nya Ford Edge, som skapar tystare bilresor för förare och passagerare. Precis som i hundkojan plockar mikrofoner i bilen upp höga ljudfrekvenser från exempelvis motorn, som sedan möts av motsatta frekvenser från bilens ljudsystem som ta bort oönskat ljud.

– Vi har funderat på hur de teknologier som vi använder i Fords bilar skulle kunna appliceras i andra typer av situationer och utrymmen. Med vår brusreducering kan hundar få en mer behaglig nyårsafton, och vi har ytterligare några idéer på hur vi kan förbättra vår vardag genom nya teknologier, säger Lyn West, varumärkeschef på Ford Europas kommunikationsavdelning. 







Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB