Viktig information om coronaviruset

Ford börjar använda drönare för höghöjdsinspektioner

2018-09-10

Tänk om en besvärlig men nödvändig rutinuppgift på hög höjd plötsligt kunde utföras från marken på en bråkdel av tiden, bara tack vare en enkel innovation? Det har blivit verklighet för Fords medarbetare i motorfabriken i Dagenham i Storbritannien, som nu börjar använda drönare för inspektioner på hög höjd i fabriken.

Ford har börjat använda drönare med GoPro-kameror på sin motorfabrik i brittiska Dagenham, för att inspektera högkranar, rörledningar och takytor. Tidigare gjordes inspektionerna av människor som var tvungna att klättra på höga byggställningar för att kunna göra kontrollen.

Från 12 timmar till 12 minuter
Tidigare tog inspektionen av ett enda område på fabriken ungefär 12 timmar av hårt arbete på upp till 50 meters höjd. Tack vare de nya drönarna kan inspektionen nu göras på 12 minuter och helt och hållet från golvet. Hela anläggningen kan inspekteras på en dag, och man slipper stänga fabriken för att bygga byggställningar.

– Vi skämtade om att ha en robot som gjorde jobbet när någon plötsligt fick snilleblixten att använda drönare istället. Förut behövde vi arbeta uppåt 50 meter över golvet för att kontrollera taket och maskinerna. Nu kan vi kontrollera hela fabriken på en enda dag och utan risken som det innebär att kollegor behöver jobba på så farligt höga höjder, säger Pat Manning, produktionschef på Fords motorfabrik i Dagenham.

Insparad tid används till tätare kontroller
Den insparade tiden använder teamet till att göra ännu tätare kontroller. Drönarna inspekterar förutom kranarna också rörledningar, lokaliserar luftläckage och kontrollerar maskiner. Ford utvärderar just nu möjligheten att använda denna högtflygande teknologi även i andra regioner.

Aktuella nyheter

Aktuella erbjudanden

Visa alla de senaste erbjudanden från Rask & Björck Bil AB

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB