Taxichaufför har åkt 25 varv runt jorden med sin Ford Tourneo Connect

2018-04-05

Efter att taxichauffören James Foley hade åkt 999 999 kilometer i sin Ford Tourneo Connect, trodde han att bilen nått vägens ände – åtminstone enligt vägvisarens siffror som fastnade.

Taxichauffören James Foley hade kört sin Ford Tourneo Connect i motsvarande 25 jordenrunt-resor, när han upptäckte att det inte fanns några mer siffror då mätaren skulle slå om till en miljon kilometer. Han hittade inte heller någon automatisk återställningsknapp.

– Jag ser ingen anledning till att bilen inte skulle kunna köra ytterligare en miljon kilometer. Hemligheten till att den bara går och går är förmodligen att jag alltid följer serviceplanen väldigt noggrant, och vänder mig till duktiga mekaniker, säger ägaren James Foley.

Tio års körande utan några nämnvärda problem
Foleys Tourneo Connect köptes för tio år sedan för att kunna transportera färjepassagerare i Carlow-Kilkenny-området på Irland. Under perioden har den trofasta taxin rullat på utan några större problem. Det mer angenäma bekymret med att nollställa vägmätaren, kunde den lokala återförsäljaren "Boland’s of Wexford" ordna – helt gratis.

Fords nya Tourneo Courier, Connect och Custom finns nu tillgängliga med mer bränsleeffektiva motorer, och teknik som möjliggör styrning av smarttelefoner med hjälp av röstkommandon eller pekskärm.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB