Ford Sverige genomför medarbetarförändringar

2017-10-05

Under 2016 genomgick Ford i Sverige en rad stora förändringar. Man fick flertalet nya, stora återförsäljare, gjorde stora förändringar i kommunikationen kring varumärket och man flyttade huvudkontoret från Göteborg till Stockholm. Förändringarna har fyllt företaget med en ny energi men samtidigt inneburit en omsättning av medarbetare.

2016 går till Fords svenska historia som ett år fyllt av händelser och förändringar. Ford knöt till sig en rad nya, stora återförsäljare bl.a. Hedin Bil och Hermi Bil. Man genomförde ett stort varumärkesprojekt som syftade till att göra varumärket mer tydligt och attraktivt – ett arbete som kommer att fortsätta en tid framöver.

Men framför allt flyttade man huvudkontor från Göteborg till Stockholm – i enlighet med Fords europeiska policy där huvudkontoret ska ligga i landets huvudstad men också för en högre försäljningspotential. I samband med flytten var det några medarbetare som valde att lämna företaget och söka sig till andra positioner närmare Göteborg. Men några följde med i flytten och pendlade mellan Göteborg och Stockholm.

Under de senaste månaderna har ytterligare några vakanser öppnat upp sig hos bolaget. Ford kommer under hösten att rekrytera en ny servicemarknadschef, transportbilschef och en chef för företagsförsäljning.

Ford får även en ny försäljningschef; nuvarande marknadschef Christian Lysholm. Christian har arbetat inom Ford-koncernen sedan 1998, bl.a. med servicemarknad och affärsutveckling. Detta innebär att Ford på sikt även kommer att utlysa en tjänst för en ny marknadschef.

Fords VD Bogdan Glod kommenterar medarbetarförändringarna:

”När ett företag genomgår så här pass stora förändringar är det naturligt att vissa väljer att söka lyckan på annat håll. Några av dem som valt att sluta hos oss är bosatta i Göteborg och vi är väl medvetna om de enorma såväl privata som arbetsrelaterade utmaningarna som ligger i att pendla tvärs igenom landet. Jag är mycket stolt över att fått arbeta med några av de absolut bästa i branschen och jag önskar dem all lycka i framtiden” säger Bogdan.






Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB