Nya Ford EcoSport – en SUV med en stadsbils praktiska egenskaper

2017-09-06

Idag presenteras nya Ford EcoSport, en smidig och kraftfull SUV utrustad med Fords nya 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor. Den mångsidiga modellen erbjuder kunden en rad olika alternativ vad gäller bilens exteriör, liksom sofistikerad teknologi som kommunikationssystemet Ford SYNC 3 och intelligent fyrhjulsdrift. Modellen släpps i Europa under hösten 2017.

Ford lanserar nu en ny version av den smidiga SUV:en EcoSport. Modellen levererar en förbättrad mångsidighet och kapacitet, en uppdaterad look och ännu mer sofistikerad teknologi än sin föregångare, som den nya intelligenta fyrhjulsdriften. Modellen kommer börja säljas på den europeiska marknaden under hösten 2017.

– Ford har sålt över 150 000 EcoSport i Europa sedan modellen introducerades för marknaden 2014, och förra året steg försäljningssiffrorna med hela 40 procent. Nya Ford EcoSport erbjuder kunderna ännu mer stil, komfort, kraft och valmöjligheter. Bilen mixar funktionerna från en SUV med en stadsbils praktiska egenskaper på ett fantastiskt sätt, säger Steven Armstrong, chef för Ford i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Kraftfull och effektiv
Nya Ford EcoSport levererar en optimerad körupplevelse med hjälp av Fords intelligenta fyrhjulsdrift. Den intelligenta tekniken känner av hur bilens hjul greppar vägytan och kan därefter justera vridmomentet upp till 50/50 mellan bakre och främre hjulaxeln på mindre än 20 millisekunder – tjugo gånger snabbare än vad det tar att blinka. Teknologin erbjuds i kombination med Fords helt nya 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor och en sexväxlad manuell växellåda, som genererar 125 hästkrafter och ett vridmoment på 300 newtonmeter. Motorn har en bränsleförbrukning på 4,5 liter per 100 kilometer och ett koldioxidutsläpp på 119 gram per kilometer.

Välj mellan tolv djärva färger

Den nya modellen har ett utseende som påminner både om Fords medelstora SUV Kuga och den större varianten Ford Edge. Frontens design domineras av en ny, stor, trapetsformad grill och distinkta strålkastare. Modellens bakre stötfångare och baklyktor är omgjorda för att ge ett mer stilrent uttryck. Kunderna kan välja mellan tolv olika exteriörfärger, där bland annat Lightning Blue, Ruby Red och Tiger Eye ingår.

Sofistikerad teknologi att räkna med

Nya Ford EcoSport är utrustad med Fords senaste kommunikations- och underhållningssystem SYNC 3, kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto™*. Systemet är kopplat till bilens 8-tums färgpekskärmar, som kan manövreras via nyp- och swipe-rörelser. Modellen har också försetts med ett exklusivt ljudsystem från B&O Play, bestående av tio högtalare varav en subwoofer och ett mellanregister i mitten av instrumentpanelen – speciellt kalibrerat för modellen.

* Stöds av Ford EcoSport, men applikationen har ännu inte släppts av Google på den svenska marknaden.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB