Fords racingteam siktar på att försvara sin titel vid Le Mans 24 timmar

2017-06-08

Om nio dagar är det dags för Ford Chip Ganassi att försvara sin förstaplats vid legendariska Le Mans 24 timmar. Ford deltar med fyra stycken Ford GT, en bil som var ny vid förra årets race. Sedan dess har bilen levererat ännu fler resultat, exempelvis i FIA World Endurance Championship och Weather Tech SportsCar Championship. De fyra bilarna kommer att tävla i GTE Pro-klassen.

Fords Le Mans-vinst 2016 var historisk, då teamet vann exakt 50 år efter den kända 1-2-3-segern 1966. De andra tre bilarna kom trea, fyra och nia, alla i GTE Pro-klassen. Nu är det snart dags igen för Ford Chip Ganassi-teamet att anta det utmanande racet vid Le Mans, som håller på i hela 24 timmar.

– Ford GT visar upp Ford från sin allra bästa sida. Vinsten förra året betydde mycket för många av våra Ford-medarbetare världen över, som kände en stolthet över Ford som företag och det vi står för. Att vi tog hem förstaplatsen visar att vi kan åstadkomma otroliga saker när vi går samman och tänjer på gränserna när det kommer till teknik och innovation. Det ska bli väldigt spännande att nu komma tillbaka och försvara vår titel, säger Bill Ford, styrelseordförande i Ford Motor Company och sonsonsson till Henry Ford.

Fyra GT kommer kämpa om förstaplatsen
Bil nummer 68, förra årets vinnare, kommer köras av Joey Hand, Dirk Müller och Tony Kanaan, som ersätter den skadade Sébastien Bourdais. Nummer 69 körs av Ryan Briscoe, Richard Westbrook och Scott Dixon. Det är samma trio som även de hamnade på podiumet 2016. I nummerr 67 hittar vi Andy Priaulx, Harry Tincknell och Pipo Derani, som fick en tuff start förra året på grund av växellådeproblem. Nummerr 66 körs av Stefan Mücke, Oliver Pla och Billy Johnson, som kammade hem en fjärdeplats i fjol.

De fyra Ford GT-bilarna är försedda med de karaktäristiska färgerna rött, vitt och blått, men för att det ska bli lättare att skilja bilarna åt har Ford-teamet stripat nummer 66 med grönt, nummer 67 med blått, nummer 68 med rött och nummer 69 med gult. När mörkret faller kommer även respektive färg synas på backspeglarna som målats med elektroluminiscent färg som lyser i ett glödande sken.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB