Ford Mustang är världens mest sålda sportbil

2017-04-26

Det kan konstateras att Ford Mustang är världens mest sålda sportbil under 2016, enligt IHS Markit. Den populära Ford-modellen såldes i över 150 000 exemplar världen över under fjolåret, en siffra som ökat mycket tack vare en växande popularitet på den europeiska marknaden.

Ford Mustang har under de senaste 50 åren varit den mest sålda sportbilen i USA. Under 2016 är modellen den mest sålda sportbilen i världen, mycket tack vare en större publik i Europa.

– Från Arktis i norr till Medelhavet i söder – Ford Mustang har toppat stora delar av den europeiska sportbilsmarknaden under 2016. Det är tydligt att europeiska kunder fortsätter att spela en viktig roll vad det gäller Mustangens globala framgångar, säger Roelant de Waard, vice vd Ford Europa.

Sveriges mest sålda sportbil
Mustangen är populär bland svenskarna och kammade hem förstaplatsen som Sveriges mest sålda sportbil 2016 med 563 sålda exemplar, före konkurrenter som Mazda och Porsche. Sverige är ett av de Mustang-tätaste länderna i Europa, och faktum är att Europas största Mustang-säljare är svensk. Den populära modellen säljs bara via Fords flaggskeppsbutiker FordStore, ett koncept som är framtaget för en större kundupplevelse.

– Mustangen har en massiv skara med passionerade entusiaster runt om i Europa, som träffas via intresseklubbar och Mustangträffar. Det här är en unik sportbil som inte liknar någon annan – en bil som många längtat efter att äga under hela sitt liv, berättar Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB