Ford presenterar Autolivery – ett koncept för framtida transporter

2017-03-01
Ford deltar just nu vid Mobile World Congress med sin framtidsvision City of Tomorrow, en värld som visar upp företagets syn på framtidens mobilitet. Autolivery är ett koncept som presenteras inom denna vision, och handlar om hur framtidens självkörande transportbilar kan komma att fungera i vardagssamhället.

Som en del i Fords framtidsvision City of Tomorrow presenterar företaget nu ”Autolivery”. Konceptet presenteras just nu under Mobile World Congress genom en virtual reality-lösning, och handlar om hur självkörande transportbilar och drönare kan komma att lösa en del av framtidens transporter. Konceptet har skapats av en grupp Ford-anställda under företagets årliga mobilitetstävling – ”Last Mile Mobility Challenge”

– Allt handlar om att göra livet i staden enklare. Möjligheten att kunna använda elektriska, självkörande fordon tillsammans med drönare för att transportera saker till stadens invånare är helt fantastisk, säger Euishik Bang, en av skaparna till Autolivery-konceptet.

Autolivery demonstrerar hur framtidens transporter kan se ut
Autolivery skapades av Shanghai-baserade Euishik Bang, James Kuo och Chelsia Lau, alla designer hos Ford. Tanken bakom Autolivery-konceptet är att självkörande transportbilar samarbetar tillsammans med drönare för smarta transportlösningar, som i sin tur skapar en mer hållbar stadsmiljö med mindre trafik och utsläpp.

Ford planerar ett kommersiellt självkörande fordon till 2021
Ford satsar stort på elfordon och ska lansera 13 nya elektrifierade modeller inom fem år. Företaget planerar också för ett helt självkörande, kommersiellt fordon till 2021, som ska kunna användas för mobilitetslösningar som samåkning och transporttjänster. Satsningen på de nya modellerna är en del av Fords offensiv mot elfordon som presenterades för ett år sedan, samt företagets omställning till att vara både ett fordons- och mobilitetsföretag. Företaget vill vara längst fram gällande elfordon och självkörande bilar, och ha möjligheten att kunna erbjuda optimala mobilitetslösningar.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB