Ford utvecklar sin parkeringshjälp

2016-11-15
Ford har gjort stora investeringar när det kommer till nästa generations förarhjälp. Den nya tekniken gör det möjligt för förare att luta sig tillbaka och låta bilen göra jobbet när det är dags att parkera – utan stress och press.

Varje år godkänns cirka 22 000 parkeringsskador i Sverige, enligt trafikförsäkringsföreningen. Det innebär kostnader på cirka 220 miljoner kronor varje år. Nu utvecklar Ford sin förarhjälp för att minska dessa kostnader och satsar stort på att optimera teknologin för nästa generations parkeringshjälp.

– Förare måste självklart vara på alerten och anamma en aktiv körning – men förarhjälp kan vara ett stöd. Det är fantastiskt att Ford satsar på att utveckla ny teknologi som kan hjälpa förare undvika kollisioner och andra oönskade situationer, säger Edmund King på the Automobile Association.

Fords aktiva parkeringshjälp
Den utvecklade aktiva parkeringshjälpen kontrollerar styrning, växelläge och bilens rörelser framåt och bakåt – allt via ett knapptryck. Systemet känner också av korsande trafik och upptäcker därmed när personer eller objekt befinner sig i utrymmet bakom bilen, och stannar automatiskt om föraren inte hinner reagera. En annan funktion är en vidvinkelkamera som ger föraren en god sikt bakåt via bilens display. Systemet kan också lokalisera passande parkeringsutrymmen.

En erkänd ledare inom utvecklingsfältet av förarhjälp
Ford har under ett antal år kunnat erbjuda sina europeiska kunder en bred portfolio av tjänster inom förarhjälp. Ett exempel är aktiv inbromsning med fotgängaravkänning. Systemet skannar av vägen för att spåra bilar och fotgängare framför bilen och gör dig uppmärksam på deras närvaro. Ett annat exempel är Fords adaptiva belysningsteknik som består av en rad olika typer av aktiva ljus som bidrar till en utökad säkerhet.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB