Ford Transit världens mest sålda transportbil 2015

2016-10-28
Nu står det klart vilken som var världens mest sålda transportbil under 2015. Med 400 000 registrerade nya exemplar är det Ford Transit som tar åt sig titeln. Ford har medvetet valt att satsa på tillverkning av globalt användbara transportbilar – vilket företaget nu ser resultatet av.

Transportbilsföretag runt om i världen väljer Ford allt oftare. Ford Transit är den modell som säljer mest, och med 400 000 registrerade bilar är Transit-familjen världens mest sålda transportbil 2015.

– Vi är ständigt fokuserade på att utveckla vår globala ställning inom transportbilssegmentet. Vi har satsat på att utveckla en arkitektur och funktion för transportbilsmodeller som ska vara gångbar över hela världen – som sedan kan anpassas för regionala behov om så behövs, säger Raj Nair, global produktchef på Ford.

Fords transportbilar i topp på svenska marknaden
På den svenska marknaden placerar sig Fords transportbilar på en andraplats med en marknadsandel på 21,6 procent mätt i september, strax efter Volkswagen med 26,5 procent. Ford Transit Connect är den modell som ökar mest både på ordertecknade enheter (upp 49,6 procent jämfört med förgående år), och på registreringar (upp 36,4 procent jämfört med förgående år).

Ford Transit försedd med EcoBlue-dieselmotor
Tidigare i år presenterades nya Ford Transit och Transit Custom, med Fords nya EcoBlue-dieselmotor. Motorn använder helt ny teknik som gör den både renare och effektivare än sin föregångare. Den optimerade dieselmotorn är utrustad med den senaste ingenjörskonsten inom turboladdning, bränsleinsprutning, förbränningssystem och lågfriktionsteknologier, i strävan efter att öka dess bränsleeffektivitet, prestanda och hållbarhet.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB