Mads Mikkelsen tar huvudroll i kortfilm för Ford

2016-10-26
Mads Mikkelsen har huvudrollen i en dramatisk, ny kortfilm som skapats för SUV:en Ford Edge. I filmen, som heter Le Fantôme, spelar Mikkelsen mot skräckfilmslegenden Barbara Steele. För regin står den brittiska regissören Jake Scott.

Ford Motor Company har nu släppt en dramatisk kortfilm för nya Ford Edge, en SUV med tydlig amerikansk karaktär. Filmen La Fantôme är inspelad i Kroatien och handlar om ett par i jakten på ett nytt liv under vittnesskydd. Självklart kör paret den distinkt designade Ford Edge.
Huvudrollsinnehavare i filmen är den berömde, danske skådespelaren Mads Mikkelsen, som just nu är aktuell med filmen Doctor Strange och nya Star Wars-filmen Rogue One: A Star Wars Story, som har premiär i december.

– Det har varit ett rent nöje att hjälpa till att lansera nya Edge och få vara en del av en så spännande kampanj. Det är en vacker bil som förtjänar en vacker film. Jag hoppas att ni uppskattar den, säger Mads Mikkelsen.

Mikkelsens motspelare är Barbara Steele som blev berömd i skräckfilmer på 1960-talet. Regissören Jake Scott har tidigare regisserat långfilmer som Welcome to the Rileys från 2010 och musikvideor åt Rolling Stones, Radiohead och R.E.M.

– För att riktigt representera nya Ford Edge – vårt SUV-flagskepp i Europa – är kortfilmen Le Fantôme utförd med högsta standard. Mads Mikkelsen och Jake Scott var helt naturliga val för att leverera en lika förfinad och övertygande filmupplevelse som själva fordonet, säger Roelant de Waard, marknads-, försäljnings- och servicedirektör på Ford Europa.

Nya Ford Edge finns tillgänglig att beställa nu och visar tydligt upp sitt amerikanska arv. Djärv och sportig exteriör design kombineras med harmonisk inredning med höga krav på materialkvalitet. Bilen har också gott om tekniska finesser, som Fords intelligenta fyrhjulsdrift och aktiv brusreducering som filtrerar bort vindsus i kupén.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB