Nya Ford Kuga levererar uppkoppling, komfort, säkerhet och stil

2016-10-17
Fords nya version av SUV:en Kuga erbjuder en rad tekniska lösningar som röststyrning av appar och aktiv parkeringshjälp. Tillsammans med den nya, sportiga exteriören och Fords 1,5-liters dieselmotor blir detta en SUV att räkna med.

Nya Ford Kuga lanseras i Sverige under 2017. Modellen innehåller flera spännande funktioner och lösningar som förser föraren med bättre komfort, säkerhet, uppkoppling och en sportig exteriör.
– Nya Ford Kuga erbjuder många nya funktioner och teknologier. Den förfinade designen har gett Kugan en fräsch, modern känsla. Funktioner som SYNC 3 gör det möjligt för förare att kommunicera med sitt fordon och inkopplade enheter på ett sätt många trodde var omöjligt för några år sedan, säger Joe Bakaj, produktutvecklare på Ford.

SYNC 3 och intelligent fyrhjulsdrift
Nya Ford Kuga innehåller den senaste versionen av Fords kommunikations- och underhållningssystem, Ford SYNC 3. Det nya SYNC-systemet bygger på att svepa och peka, ge röstkommande och utökade funktioner. Detta gör det lättare för föraren att hålla ögonen på vägen och händerna på ratten. Den nya Kuga-modellen innehåller också Fords intelligenta fyrhjulsdrift, iAWD:
– Sofistikerade teknologier som vår intelligenta fyrhjulsdrift gör nya Ford Kuga säker och trygg för våra kunder. Denna lösning mäter hur väl bilens däck reagerar mot vägens underlag och kan därefter göra justeringar på mindre än 20 millisekunder – 20 gånger snabbare än vad det tar att blinka med ögat, säger Joe Bakaj, produktutvecklare på Ford.

En utmanande, sportig exteriör
Den nya Kugan är designad utifrån Fords djärva designmanér som också använts vid skapandet av den senaste Edge-modellen. Den djärvt formade grillen tillsammans med nya LED-strålkastare är några av de element som bidrar till modellens sportiga utseende.
– SUV:en har gått från att ha varit en liten nisch i Europa, till att bli en av de mest utmärkande fordonstrenderna under det senaste årtiondet. Varje gång det förutspås att försäljningen av SUV:ar ska gå ner, blir detta motbevisat. Detta beror bland annat på att suvar attraherar en bred målgrupp med både män och kvinnor, unga som äldre, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningsansvarig på Ford of Europe.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB