Nu släpps nya femdörrars Ford Fiesta ST i Europa

2016-10-14
Nya Ford Fiesta ST finns nu tillgänglig för försäljning i Europa. Den nya modellen kan beskrivas som en femdörrars hatchback med prisbelönt prestanda och kördynamiska egenskaper.

För första gången finns nu nya femdörrars Ford Fiesta ST tillgänglig för försäljning i Europa. Den nya modellen erbjuder en rad intressanta egenskaper, så som Fords 1,6-liters EcoBoost-motor, ett förbättrat chassi och Fords elektroniska stabilitetskontroll med tre körlägen.

– Ford har sålt mer än 38 000 Fiesta ST i Europa sedan modellen introducerades under 2013. Det är en populär modell och många Fiesta-förare har frågat efter en femdörrarsversion. Med vår nya Fiesta ST får våra kunder en femdörrars hatchback med fantastiska köregenskaper till ett överkomligt pris. Med det relativt låga priset möjliggör vi köp för fler kunder, som kan njuta av bilens prestanda, säger Roelant de Waard på Ford.

Avancerade teknologier för högre prestanda
Den nya Fiestan innehåller Fords 1,6-liters EcoBoost-bensinmotor på 182 hästkrafter och ett vridmoment på 240 Newtonmeter, vilket möjliggör 0-100 kilometer per timme på 6,9 sekunder. Motorn har en bränsleförbrukning på 6,1 liter på 100 kilometer och ett koldioxidutsläpp på 141 gram per kilometer.
Bilens chassi har flera förbättrade delar, som optimerad fjädring, styrning och inbromsning – samtliga stöttade av Fords Torque Vectoring Control, som justerar bilens vridmomentfördelning. Modellen innehåller också Fords elektroniska stabilitetskontroll som ger föraren mer kontroll över bilen, genom att sensorer kontinuerligt övervakar hastigheten för varje enskilt hjul och bilens styrvinkel.

Ford förutspår god prognos
Ford tror att den nya femdörrarsmodellen kommer stå för 25 procent av den totala Fiesta ST-försäljningen i Europa. Möjlighet finns att välja extra styling som 17 tumsfälgar, en unik frontgrill, dynamiska strålkastare och bakre diffuser som ger bilen bättre väghållning.

Ford Fiesta ST200
Tidigare i år släpptes nya Ford Fiesta ST200 – tillgänglig som en tredörrarsvariant – med en accelerationsförmåga från 0-100 kilometer per timme på 6,7 sekunder.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB