Ford anordnar app-tävling för innovativa mobilitetslösningar

2016-09-27
Ford anordnade under september månad en 24 timmars programmerings-utmaning utifrån temat mobilitet. Grundförutsättningen för tävlingen var att apparna skulle vara kompatibla med Ford SYNC AppLink – Fords röststyrda kommunikationsplattform.

Ford SYNC AppLink Mobility Challenge
Undvik parkeringsböter, tjäna pengar på din bil medan den står parkerad, eller tanka utan att besöka en bensinmack – dessa är bara några av de funktioner som ingår i de åtta smarta appar som vunnit pris under Ford SYNC AppLink Mobility Challenge.

Tävlingen ingår i Fords strävan att förändra människors syn på hur vi rör oss och därmed också finna innovativa mobilitetslösningar. En förutsättning för att få delta i tävlingen var att app-lösningen kan integreras med Fords röststyrda kommunikationsplattform – Ford SYNC AppLink.

– De kreativa idéer som presenterats vid Fords SYNC AppLink Mobility Challenge kan potentiellt göra det lättare för människor att transportera sig och tjäna extrapengar – och samtidigt uppleva en fantastisk körning. Med så många innovativa app-förslag för parkering, bilpooler och andra mobilitetlösningar, var det mycket svårt att välja ut endast en vinnare, säger Don Butler på Ford.

Några av de vinnande apparna
Autlo – Betalar automatiskt parkering. Föraren behöver inte bry sig om parkeringsbiljett eller eventuella böter. Appen anpassar även betalningen då parkeringen blir gratis vid en viss tid.
BeeRides – Gör det möjligt för bilägare att parkera gratis vid flygplatser och därmed hyra ut sin bil med full försäkring.
Ellis Car – Analyserar vägdata och använder sig av dataspels-element för att förse föraren med personliga rekommendationer för att förbättra föraregenskaper och minska bränsleförbrukningen.
Truckfly – Lokaliserar tomma lastbilar för att hjälpa företag hitta de bästa transporterna för deras last. Transportföretag kan enkelt lokalisera nästa stopp, planera rutter, och därmed fylla fordonen optimalt i båda riktningar.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB