Stort värde i ett litet paket – Nya Ford KA+ lanseras nu i Sverige

2016-09-22
Under mitten av oktober lanserar Ford helt nya KA+ på den svenska marknaden. En femdörrars hatchback med enastående utrymme, bränsleeffektivitet och en stor portion körglädje – allt till ett överkomligt pris.
Fords nya, smidiga hatchback KA+ kommer till Sverige under mitten av oktober. Den nya modellen erbjuder en rad fina funktioner och egenskaper, allt till ett rimligt pris.

Bilen rymmer fem passagerare och innehåller Fords nya 1.2-liters Duratec-bensinmotor. Modellens unika chassi innebär kördynamik och eliminering av ljud, allt för en härlig upplevelse bakom ratten. Priset ligger på 105 800 kronor, och Ford räknar med att sälja 500 enheter per år.

– Att välja en småbil behöver inte betyda att du som bilägare måste kompromissa. Nya KA+ lever upp till samma standard som Ford Fiesta, B-MAX och EcoSport. Bilen levererar stil, utrymme och avancerad teknologi – precis vad den europeiska kunden ofta söker i en smidig hatchback, säger Darren Palmer på Ford Europa.

Generöst med utrymme för fem
Den nya modellen är en femdörrars hatchback baserad på Fords globala småbilsplattform. Bilen erbjuder ett generöst utrymme för fem personer med en längd på cirka fyra meter. Modellen är något kortare än Ford Fiesta, men 29 millimeter högre. Allt från taksektioner, dörrpaneler och säten är optimerade för att erbjuda rymligt huvud-, ben- och stussutrymme.

Följsam och ekonomisk drivlina
Ford KA+ är utrustad med Fords nya effektiva 1.2-liters Duratec-bensinmotor. Motorn finns med 70Hk eller 85 Hk. Tillsammans med den femväxlade, manuella växellådan kan motorn leverera en jämn och fin, följsam upplevelse och bra vridmoment. KA+ är därmed enkel och rolig att köra, såväl i stadsmiljö som på motorvägen.

Smidig, körvänlig och bekväm
KA+ har utvecklats till att kunna leverera ren körglädje. För att leva upp till dessa krav har modellen försetts med ett unikt chassi bestående av specialdesignad utrustning. Några av de delar som anpassats är bilens fjädring och stötdämpare, bromspaddlar och den bakre vridaxeln.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB