September är ”Ford Global Caring Month”

2016-09-08
Under september månad drar Ford igång ”Ford Global Caring Month” – en hel månad med insatser världen över för att hjälpa till att förbättra samhällen genom handling. Ett av de största projekten detta år är ”Thailand Clean Water Community Project”.
Ford Global Caring Month ingår i Fords strävan att göra världen till en bättre plats. Fords egna volontärkår deltar under månaden världen över i allt från renoveringsprojekt till utdelning av mat till svältande i nöd.

1,7 miljoner kronor till vattenprojekt
Ford bidrar med både arbetstid och pengar till projekten under Global Caring Month. Ett av de största projekten under månaden är ”The Thailand Clean Water Community Project”. Projektet finansieras till stor del av ett pris på 1,7 miljoner kronor från ”The Bill Ford Better World Challenge” – en tävling som lanserades 2015 i samband med tioårsfirandet av Fords volontärkår. Hundratals volontärer kommer arbeta med byggnationen av ett vattensystem i Chanthaburi i Thailand, en ort med cirka 3 300 invånare.

– Jag är stolt över vilken respons vi får världen över rörande Fords arbete med att utmana våra anställda att bygga en bättre värld. Initiativen från våra anställda kommer bidra till en ökad livskvalitet för många människor, säger Bill Ford, styrelseordförande på Ford Motor Company.

Följande projekt ingår i 2016 års Ford Global Caring Month:

• Angola – Renovering av lågstadieskola
• Australien – Bygga om område drivet av Frälsningsarmén
• Brasilien – Renovera ett dagis, ett fritids och ett bibliotek för barn
• Colombia – Granska och gå igenom matleveranser och donationer
• Tyskland – Designa och utveckla stadsträdgårdar, hjälpa till med byggnation av högstadieskola
• Mexiko – Förbättra miljön på ett barnhem, bygga vattenförvaring och dela ut mat till svältande
• Sydafrika – Renovera badrum, reparera tak och dörrar samt måla om hus
• Storbritannien¬ – Modernisera och genomföra stora förbättringar vid mentalsjukhus

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB