Ford Focus RS RX gör rallycrosspremiär i Portugal

2016-04-18
Under helgen den 16-17 april gör den nya Ford Focus RS RX sin tävlingsdebut när Ken Block och Andreas Bakkerud ska ratta bilen i FIA World Rallycross Championship i Portugal. Bilen har 600 hästkrafter och sprintar 0–100 på mindre än två sekunder.

Ford Focus RS RX tävlingsdebuterar den här helgen genom fabriksteamet Hoonigan Racing Division. Amerikanska legendaren Ken Block och norska stjärnskottet Andreas Bakkerud kommer att köra varsin bil i säsongspremiären som äger rum i den pittoreska staden Montalagre i Vilaregionens bergsområden.

Den högsta banan
Banan är en utmaning för både förare och mekaniker. Med sina 1800 meter över havet är banan den högst belägna i World RX-kalendern och motorerna måste vara absolut perfekt justerade för att hantera den höga höjden.

Utvecklad i internationellt samarbete 
Ford Focus RS RX är rallycrossvarianten av den hyllade RS-modellen, utrustad med fyrhjulsdrift och en accelerationstid 0-100 på under två sekunder, vilket gör den optimal för tävlingarna. Utvecklingen av bilen har skett genom ett internationellt samarbete mellan Ford Performance, Ken Blocks Hoonigan Racing Division och brittiska M-Sport som även utvecklat den Ford Fiesta R2 som Daniel Röjsel kör i Rally-SM.

Kvalrundorna för de två Ford Focus RS RX går på lördag 16 april klockan 14.00–15.45 CET och semifinalerna går på söndag 17 april 10.30 och 11.30 CET. Söndagens final äger rum klockan 15.00 CET.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB