Ford öppnar nytt kontor i Stockholm

2016-04-06
Idag öppnar Fords svenska generalagent sitt nya kontor i Stockholm, efter en fjorton år lång vistelse i Göteborg. Beslutet om att återigen basera verksamheten i huvudstaden grundas i en större marknad för såväl företags- som privatförsäljning.

Det var redan 1904 som de första Ford-bilarna importerades till Sverige. Under de första 20 åren var det två företag som hade hand om importen av bilarna; Amerikanska Bilimporten i Malmö och Gjestvangs i Stockholm. Under 1924 befäste Ford sin verksamhet i huvudstaden när Ford Motor Company AB bildades och man flyttade in i lokalerna vid ”Frihamnsanläggningen” där bolaget hade sitt säte ända fram till 1994. 

Under 2002 flyttade företaget ner till Göteborg, men under den senare delen av 2015 tog Ford beslutet att återigen ha Stockholm som bas för den svenska verksamheten, där man idag öppnar i nya lokaler vid Frösundavik, och Ford blir grannar med ett antal andra stora företag, bl.a. SAS. 

Bogdan Glod är VD för Ford Motor Company AB och säger:

- Det var inte ett lätt beslut att flytta tillbaka till Stockholm, men det var ett viktigt beslut för vår verksamhet. Enligt Fords europeiska policy ska de nationella huvudkontoren ligga i huvudstaden. Dessutom är försäljningspotentialen till såväl företag som privatpersoner stor i Stockholm, och många viktiga beslutsfattare sitter här. Vi ser flytten tillbaka som ett steg i rätt riktning för att öka våra marknadsandelar.

I och med flytten till Stockholm har några av medarbetarna från Göteborg valt att följa med. Andra har valt att stanna kvar för att fortsätta sin karriär inom andra bolag, och Ford har sedan utannonseringen av flytten förra året försökt att stötta de kvarvarande i att hitta nya arbetsplatser:

- Vi vet att en omorganisation av den här storleken betyder att man förlorar många värdefulla kollegor, men de flesta av dessa har redan hittat nya arbetsplatser. Jag är väldigt stolt över att ha arbetat med några av landets absolut främsta personer i bilbranschen, och jag önskar dem all lycka i framtiden, säger Bogdan.
Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB