Hot-hatchback Limited Edition: Nya Ford Fiesta ST200

2016-03-01
Nu lanserar Ford den kraftfullaste versionen hittills av Ford Fiesta. Ford Fiesta ST200 som visas upp på bilsalongen i Genevé i veckan kommer i en unik exteriör i stormgrått med mattsvarta fälgar och levererar 10 procent högre prestanda och 20 procent mer vridmoment. Bilen börjar byggas i sommar och levereras senare i år.

Ford Fiesta ST200 är en utveckling av hyllade Fiesta ST. Den specialkalibrerade 1.6-liters EcoBoost-motorn levererar 200 hästkrafter och 290 Nm vridmoment, vilket gör den till Fords snabbaste och mest kraftfulla produktionsbyggda Fiesta någonsin. Nya ST200 sprintar 0-100 km/h på 6,7 sekunder.

– Fiesta ST älskas verkligen av både förare och kritiker. ST200 tar den vidare till en ny nivå av kraft och prestanda. Jag tror att det här är en blivande klassiker, säger Joe Bakaj, produktutvecklingsdirektör på Ford Europa.

Även utseendet sticker ut på nya Fiesta ST200. Exteriört har modellen stormgrå lack med mattsvarta fälgar och inredningen har både nya och välbekanta ST-detaljer. Tillverkningen av den begränsade upplagan börjar i juni och bilarna levereras senare under året.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB