Vinst för Daniel Röjsel och Nicklas Edvardsson

2016-02-17
Rallyföraren Daniel Röjsel och kartläsaren Nicklas Edvardsson stod på pallen under helgens VM-tävling Rally Sweden i Värmland. De segrade i klassen för tvåhjulsdrivna bilar med sin Ford Fiesta R2 EcoBoost.

Ford-duon Röjsel och Edvardsson inledde starkt i helgens rally. De var själva överraskade hur bra det körde iväg på första Torsby-sträckan, men de var också nöjda med körningen i Norge.
– Vi trodde inte att det skulle bli såhär bra underlag när vi begav oss ut på första sträckan i fredags morse. Dessutom passade vår Ford Fiesta som handen i handsken på det isiga norska vägunderlaget, säger Nicklas Edvardsson. 

40 sekunder snabbare
Röjsel och Edvardsson presterade en hela 40 sekunder snabbare tid på den 2,5 mil långa Svullsrya-sträckan. Lördagskörninge, med sträckorna Vargåsen, Fredriksberg, Rämnen och Färjestadstravet, gick problemfritt så när som på tidstapp till följd av däckbyte vid Vargåsen. De kunde dock hålla undan och klocka in sig i Karlstad precis före en ukrainsk, fyrhjulsdriven WRC-bil.

Ford Fiestan presterade utan problem
Söndagens avslutande etapp kördes på Värmlandsåsen och även där skulle Ford Fiestan visa sig vara effektiv.
– Bilen gick hur bra som helst och klarade den avslutande sträckan, som var en slalombacke, utan problem. Det var en ära att få köra över rampen på torget i Karlstad till publikens jubel. Det här var dessutom min första VM-tävling, det känns stort, berättar Daniel Röjsel.

Duon rullade in som segrare i klassen för tvåhjulsdrivna bilar, hela 6 minuter före närmaste konkurrent. Dessutom landade de totalt på 28:e plats, före ett dussintal fyrhjulsdrivna bilar.
– De har kört exemplariskt. Vi är jättenöjda och imponerade över all support som teamet har fått under helgen, säger Johan Paananen, regionchef Servicemarknad, på Ford Sverige.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB