Ford GT och spelanpassade Forza Focus RS är stjärnor på Gamescom

2015-08-05
En unik version av helt nya Ford Focus RS med en exteriör, designad av spelare av Xbox-spelet Forza Motorsport, avtäcktes idag på ett särskilt Microsoft-event inför den 2015 års internationella Gamescom-mässan i Köln.

Den speciella Forza Focus RS:en kördes till eventet av The Stig - från BBC’s tv-show Top Gear - som för övrigt medverkar i det nya spelet Forza Motorsport 6, för konsollen Microsoft Xbox One.

Nya Focus RS är tredje generationen av Focus RS, föregångarna lanserades 2002 och 2009. Bilen har utvecklats av ett globalt team från Ford Performance. Den har en speciellt framtagen 2,3-liters EcoBoost-motor med hela 350 hk och för första gången någonsin, det innovativa fyrhjulsdriftsystemet från Ford Performance. Det är också första gången Focus RS erbjuder valbara körlägen (Drive Mode), däribland branschens första Drift Mode och även Launch Control.
Ford har också samarbetat med Microsoft för att presentera den helt nya supersportbilen Ford GT i Forza Motorsport 6, som är den senaste titeln i den hyllade serien av racingsimulatorer till Xbox.

Forza Motorsport 6 gör sin europeiska debut på Gamescom innan spelet blir tillgängligt på försäljningsställen senare under året. Mässbesökarna kommer på plats även att kunna se helt nya Ford GT – spelets omslagsstjärna. Gamescom, den största interaktiva spelmässan i Europa, äger rum 5-9 augusti.

Som toppen på modellprogrammet från Ford Performance, har helt nya Ford GT en aerodynamisk kolfiberkaross och bränsleeffektiv V6 EcoBoost-motor med dubbelturboladdning – för att kunna leverera ett av de bästa förhållandena mellan vikt och effekt i en serieproducerad bil. Ford GT:s chassi visar upp det bästa som går att hitta: Pushrod-fjädring med aktiv torsionshämmare i bästa racing-stil och justerbar markfrigång tillsammans med kolfiberkeramiska bromsskivor. Nya Ford GT kommer bli en av de mest exklusiva Ford-modellerna någonsin, med mycket begränsad volym världen över. 

“I Forza Motorsport 6 kommer racing- och spelentusiaster världen över att bli de första att uppleva Fords nya supersportbil – Ford GT”, säger Dan Greenawalt, Creative director på Turn 10 Studios i Redmond, Washington. ” Vi är mycket glada över att vi i Köln även kan visa den verkliga, helt nya Focus RS klädd i ett unikt färgschema som är skapat av communityn för Forza-spelen. Dessutom kommer alla gamers under Gamescom kunna se omslagsbilen till Forza Motorsport 6 i verkligheten – nya Ford GT.

Dekoren till Focus RS var den vinnande designen i en tävling för spelare av racingspelet Forza Horizon 2, organiserat av den globala gaming-siten IGN.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB