Ford går med i vädjan till EU för helt utsläppsfri bilförsäljning till 2035

2022-05-20

• Ford går med 25 företag i en namninsamling för att säkerställa att alla nya person- och transport i Europa är utsläppsfria från 2035 och kräver mål för att utöka infrastrukturen för laddning av elfordon 

• Företagen vädjar till Europeiska unionens beslutsfattare att anta lagstiftning som fastställer tydliga fordonsstandarder, möjliggör villkor och en tidslinje för att underlätta övergången till helt eldrivet 

• Senast 2035 har Ford åtagit sig att ha nollutsläpp för all fordonsförsäljning i Europa och strävar efter koldioxidneutralitet i hela sitt europeiska fotavtryck av anläggningar och leverantörer 

Ford of Europe har tillsammans med 25 företag undertecknat en vädjan till EU för att säkerställa att alla nya person- och transportbilar i Europa är utsläppsfria från 2035 och att EU ska fastställa obligatoriska mål för laddinfrastruktur.

I ett gemensamt brev som skickades i dag till EU:s lagstiftare insisterar undertecknarna på att det är absolut nödvändigt att ta bort fossila fordon från vägen för att Europa ska nå sitt mål om nollutsläpp till 2050. Detta inkluderar att anta lagstiftning som fastställer standarder och en tydlig tidslinje för industrin och leverantörer att följa, för att säkerställa övergången till elbilar.

"På Ford tror vi att rörelsefrihet går hand i hand med att ta hand om vår planet och varandra", säger Stuart Rowley, ordförande, Ford of Europe. "Det är därför vi siktar på att alla Ford-bilar ska vara utsläppsfria till 2035. För att framgångsrikt uppnå detta måste EU:s beslutsfattare också fastställa obligatoriska nationella mål för en sömlös elektrisk laddningsinfrastruktur som lever upp till den växande efterfrågan på elbilar."

För att sammanfalla med denna vädjan kommer Rowley att vara en del av European Car Climate Summit, som arrangeras av kampanjgruppen Transport and Environment den 18 maj, som medlem i panelen som diskuterar rätt tidpunkt för företag och konsumenter att gå över helt till el.

EU:s beslutsfattare beslutar för närvarande om nya regler för miljöbilar, efter ett förslag från EU-kommissionen – med stöd av undertecknarna – att endast nya person- och transportbilar med nollutsläpp får säljas i hela EU från 2035. Europaparlamentet och EU:s regeringar kommer att besluta om sina ståndpunkter i juni, och den slutliga lagen förväntas antas i höst.

För Ford inom Europa banas vägen mot nollutsläpps av en ny generation av sju helt elektriska, fullt uppkopplade person- och transportbilar som kommer till Europa 2024. I spetsen är Mustang Mach-E, som förra året uppnådde maximal poäng och gröna betyg från Euro NCAP och Green NCAP, och E-Transit, som fick guldpriset från Euro NCAP för sina avancerade förarassistanssystem.

Ford är engagerad för miljön och ska se till att framtida generationer kommer att leva i en hållbar värld. Under de senaste 12 månaderna har Ford of Europe introducerat en rad initiativ för att bidra till en mer hållbar framtid, som beskrivs i European Sustainability Digest 2022.

Det här sammandraget – som följer lanseringen av Fords globala Integrated Sustainability and Financial Report – beskriver de viktiga steg Ford tar för att nå koldioxidneutralitet i hela sitt europeiska fotavtryck av anläggningar, logistik och leverantörer till 2035.

All el som kommer från företagets tillverkningsanläggningar i Europa är redan 100 procent förnybar. Den planerade produktionen av elbilar i Köln, Tyskland, förväntas nu uppgå till 1,2 miljoner fordon under sex år, med en total produktinvestering på 2 miljarder USD, vilket hjälper till att få fler elbilar till kunder i Europa.

Fords BlueOval Charging Network har över 300 000 laddpunkter i Europa. Företaget är också stolta över att vara en del av RouteZero, en global koalition som arbetar mot 100 procent helt elektriska fordon senast 2040.

För att förbättra hållbarheten i försörjningskedjan skrev Ford of Europe nyligen på två nyckelinitiativ som syftar till att etablera industristandarder för datadelning mellan partners och bedömning av hållbarhet på produktionsanläggningar.

Kontakta oss




Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB