Ford offentliggör nya, helt elektriska transportbilen E-Transit Custom

2022-05-09

• Ford Pro intensifierar sin strävan mot elektrifiering genom att offentliggöra den helt elektriska efterträdaren till Europas mest sålda transportbil – den helt nya Ford E-Transit Custom

• Den helt elektriska transportbilen erbjuder en räckvidd upp till 380 km, full dragkapacitet och DC-snabbladdning, plus unik Pro-Power Onboard-funktion

• Ytterligare detaljer kommer att tillkännages i september, med produktion som börjar 2023 vid Ford Otosan-anläggningen i Kocaeli, Turkiet

Ford tog idag ytterligare ett stort steg i sin elektrifieringsresa när Ford Pro offentliggjorde de första detaljerna om den helt nya, helt elektriska E-Transit Custom. 

Efter den helelektriska E-Transit som började tillverkas i mars i år – och den första av fyra ytterligare helelektriska transportbilar som Ford Pro kommer att introducera 2024 – är E-Transit Custom designad för att skapa ett nytt riktmärke i Europas segment för 1-tons transportbilar och hjälpa företag i hela regionen att enkelt ställa om till elektrifierade fordon. 

Det senaste tillskottet till Ford Pros elektrifierade sortiment kommer att vara en nyckelkomponent i Fords åtagande att nå nollutsläpp för all Ford-försäljning i Europa och koldioxidneutralitet i hela dess europeiska fotavtryck senast 2035.


E-Transit Customs kompromisslösa helelektriska arkitektur hjälper till att leverera en körräckvidd på upp till 380 km, DC snabbladdning och full dragkapacitet – för att inte tala om en dynamisk ny stil. Dessutom kommer den nya bilen hjälpa till att ta produktiviteten till nya nivåer med hjälp av sofistikerade anslutningsmöjligheter för att möjliggöra always-on-relationer. 

"Detta är en vattendelare för transportbilsoperatörer i Europa, och ytterligare ett enormt betydelsefullt förverkligande av våra Ford Pro-ambitioner", säger Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europe. "Europas mest sålda transportbil blev nyss helt elektrisk och - med stöd av vår unika Ford Pro one-stop-shop för produktivitetshöjande tjänster – kommer hjälpa företag i hela Europa att förbättra sin verksamhet betydligt."

Bland funktioner som utvecklats med hjälp av djupgående insikter från transportbilsanvändare, kommer ProPower Onboard-teknologi att tillhandahålla exporterbar kraft för verktyg, lampor och andra enheter. 

Med en uttrycksfull och skulpturell design är E-Transit Custom ett fungerande fordon som företag av alla storlekar kommer att vara stolta över att ha som en pålitlig partner för sin verksamhet. Med ombalanserade proportioner, en självsäker hållning och full LED-belysning, kommer den nya modellen att sätta ett distinkt nytt designriktmärke i 1-tonssegmentet. Tidigare i år meddelade Ford att man 2024 kommer ha ytterligare fyra nya helelektriska fordon att ansluta sig till E-Transit, som en del av den ikoniska Transit-familjen, inklusive Transit Custom och Transit Courier, samt Tourneo Custom och Tourneo Courir.

Den helelektriska E-Transit Custom kommer att börja tillverkas under andra halvåret 2023 – en del av det mest omfattande Transit Custom-sortiment som någonsin erbjudits europeiska kunder. Ytterligare produktinformation kommer att släppas i september i år. 

Alla Transit Custom-varianter kommer att byggas av Ford Otosan – Fords joint venture i Turkiet – på deras Kocaeli-anläggning, hemmet för europeisk Transit-tillverkning, levererad som en del av Ford Otosans tidigare aviserade investering på 2 miljarder euro i dess anläggningar. Ford, SK On Co., Ltd. och Koç Holding undertecknade också nyligen ett samförståndsavtal för ett branschledande samriskföretag för att skapa en av Europas största batterianläggningar för transportbilar, med inriktning på en produktionsstart i mitten av decenniet och en årlig kapacitet i intervall på 30 till 45 Gigawattimmar.


Kontakta oss
Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB