John Hurtig blir ny VD för Ford i Sverige

2022-05-05

John Hurtig tillträder som ny verkställande direktör för Hedin HMC Motor Company AB som är Fords importör i Sverige. John anslöt till den svenska organisationen förra sommaren, som vice VD och försäljningschef.

John anslöt till organisationen den 14 juni 2021 och kommer närmast från uppdraget som VD för Subaru i Storbritannien, har tidigare lång erfarenhet i ledande befattningar i Norden både hos privat och fabriksägda generalagenter. 

John axlar VD-rollen för Ford i Sverige under en tid som präglas av en hel del förändringar. Nyligen kommunicerades det att man stöper om återförsäljarstrukturen i Sverige där ett fåtal återförsäljare kommer ansvara för större, geografiska kluster. Syftet är att skapa ett högre fokus på Ford-varumärket och öka såväl i marknadsandelar som i lönsamhet. 

Dessutom gör Ford i Europa stora nysatsningar för att påskynda omställningen till att sälja elektrifierade bilar genom ett antal större investeringar i nya och befintliga fabriker. Fram till slutet av 2024 ska man lansera sju helt nya, helt eldrivna bilmodeller. 

En annan stor förändring för Fords svenska verksamhet var Hedin Mobility Groups förvärv av Ford Motor Company AB som skedde den 4 januari 2021. Men trots de utmaningar som en organisatorisk förändring av detta slag för med sig, samt det faktum att fjolåret även präglades av såväl en pandemi som halvledarbrist kunde man stänga 2021 med en total marknadsandel på 4,7 procent där andelen för personbilar blev 3 procent och för transportbilar 19 procent vilket är den starkaste marknadsandelen Ford har haft i Sverige på fem år. Bolagets nettoomsättning landade på drygt 5 miljarder SEK för 2021

- Det är helt klart så att det senaste året varit en rejäl utmaning för oss som organisation. Förutsättningarna för att lyckas har inte varit optimala, men trots det så gör vi ett mycket bra resultat. Detta är helt och hållet tack vare en stark organisation av både medarbetare och återförsäljare. Men det här är bara början för oss. Jag ser en otroligt stor potential i Ford-varumärket i Sverige vår ambition ligger i att bli en av de tre största aktörerna i Sverige. Det är min absoluta övertygelse att vi kan nå dit, mycket med hjälp av de fantastiska bilar vi idag har på den svenska marknaden men framförallt i de lanseringar som är på gång de kommande två åren, säger John Hurtig. 

John Hurtig tar över rollen som VD för Ford i Sverige efter Jonas Angerdal som valt att gå vidare till andra utmaningar inom Hedin Mobility Group.

Kontakta oss
Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB