Idag börjar Ford Sverige sälja E-Transit – bolagets första helt eldrivna transportbil

2021-12-07

I samband med öppnandet av bilmässan eCar Expo i Göteborg idag kommer Ford i Sverige att påbörja försäljningen av den nya, helt eldrivna transportbilen E-Transit. Bilen erbjuder bl.a en klassledande, helt elektrisk räckvidd upp till 317 km enligt WLTP och har en mycket konkurrenskraftig prisbild.

Stockholm den 3 december 2021

När Fords nya, helt eldrivna transportbil E-Transit offentliggjordes för drygt ett år sedan var det många svenska företag som hörde av sig till Ford och ville anmäla sitt intresse för bilen.

Med en klassledande räckvidd upp till 317 km helt på el enl WLTP och möjlighet till snabbladning med upp till 115 kW fyller E-Transit ett behov som många företag har; att kunna köra såväl korta som långa sträckor helt på el.

Marknaden för s.k. ”last mile delivery” har ökat explosionsartat de senaste åren, bl.a. på grund av pandemin som gjort att allt fler har valt att få leveranser hem direkt till dörren. Det sätter krav på åkeriföretagen att hålla utsläppen nere, men utmaningen för många företag har varit att hitta en transportbil som uppfyller alla krav för totalkostnad, räckvidd, motorkraft och säkerhet. Fords nya E-Transit uppfyller alla dessa krav.

Bilen lanseras med två starka motoralternativ; 184hk/430 Nm och 269hk/430 Nm. Bilen säljs som skåp eller enkelhytt chassi och går att beställas i två längd- och viktvarianter; 3.5 och 4.25 ton. På tillvalslistan finns Ford Pro Power Onboard som ger möjlighet till strömuttag upp till 2.3 kW för handverktyg och liknande. Ford Transit belönades dessutom nyligen med det högste betyget ”Gold” i Euro NCAP:s test av aktiva säkerhetssystem.

Idag är det försäljningsstart för bilen på bilmässan eCar Expo i Göteborg. I det förlanseringserbjudande som Ford nu satt, som gäller till och med 28 februari 2022, kostar bilen endast 499 900 SEK (ex moms). Priset avser versionen 350 L3 184 hk skåp. Bilen är dessutom berättigad full klimatbonus på 70 000 SEK. Med denna prisbild hoppas Ford på ett stort intresse. Christian Lysholm är chef för Fords svenska transportbilsverksamhet och säger:

- Det känns otroligt bra att kunna gå in på marknaden med en helelektrisk transportbil som visar vägen på flera punkter, men som också har totalkostnader som för många kunder kommer att vara lägre än ett dieselfordon. Vi vill göra utsläppsfri körning tillgänglig för många företag där man inte behöver oroa sig för säkerheten, räckvidden eller kostnadsbilden.

E-Transit är en viktig del i Fords satsning att ställa om sin transportbilsverksamhet mot elektrifiering där man innan utgången av 2024 ska erbjuda samtliga transportbilar med elektrifierade alternativ i Europa. För ett par år sedan lanserade man den populära Transit Custom som laddhybrid, som snabbt blev populär bland svenska företag.

De första leveranser av Ford E-Transit till svenska kunder förväntas ske kring midsommar 2022.

Ford finns på plats på eCar Expo i Göteborg med mer information om bilen samt möjlighet att beställa den på plats. I montern kommer man dessutom att visa upp nya Ford Mustang Mach-E GT, som mässans besökare även kommer kunna provköra.

Kontakta ossLäs mer om Ford E-Transit

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB