Transit Custom belönas med guld av Euro NCAP för sina avancerade förarassistanssystem

2021-11-04
  • Ford Transit Custom guldklassas av den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten Euro NCAP som ett erkännande för sin avancerade förarassistansteknik 

  • Ford är det enda företaget med guldklassade transportbilar i både 1- och 2-tonssegmenten med sina Transit Custom- och Transit-modeller  

  • Transit Custom drar också nytta av nya produktfunktioner inklusive digital backspegel, förbättrade lastsäkerhetsalternativ och en ny 150 hk 2,0-liters EcoBlue-motor

Stockholm den 29 oktober 2021

Ford Transit Custom – Europas mest sålda transportbil i 1-tonssegmentet – har fått högsta betyget guld i ett test av bilens avancerade förarassistanssystem, av den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten Euro NCAP.

Den nya utmärkelsen gör Ford till den enda transportbilstillverkaren med guldklassade transportbilarbilar i både 1- och 2-tonssegmenten efter att den stora Ford Transit fick guldklassning förra året. Ford är nu också den enda tillverkaren med mer än en guldklassad transportbil i sitt sortiment, med Transit som får det högsta betyget av alla testade fordon.

"Förarsäkerhet är en högsta prioritet för oss och för våra kunder, så vi designar våra transportbilar för att hjälpa alla företag att skydda sin personal och hjälpa till att förhindra olyckor på vägen", säger Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, Ford of Europe. "Jag är glad över att se Euro NCAPs erkännande av Fords ledarskap inom transportbilssäkerhet när vi tar alla tillfällen i akt för att tillföra värde till våra kunders verksamhet."

Transit Customs guldklassning är resultatet av en förbättrad säkerhetsspecifikation, inklusive standardisering av bältespåminnare tidigare i år.

Andra förbättringar som kommer till Transit Custom från början av 2022 inkluderar en ny digital backspegel, som erbjuder dubbelt så mycket synfält som en konventionell backspegel för att hjälpa förare där sikten bakåt ofta är skymd. Transportbilskunder kan nu också dra nytta av LED-upplysta takräcken för enklare lasthållning, och ett praktiskt alternativ för dubbellastgolv med golvlådor för att passa korta och långa hjulbaser. En snygg ny Grey Matter-lack ansluter till färgpaletten.

Ford introducerar också en ny 150 HK-variant av sin beprövade 2,0-liters EcoBlue dieselmotor för Transit Custom och Tourneo Custom. Den nya motorn är tillgänglig med en sexväxlad manuell eller sexväxlad automatisk växellåda och kan även specificeras med Fords 48-volts mildhybridsystem för att minska bränsleförbrukningen med upp till 5,9 procent.


Kontakta oss


Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB