Störst i Sverige

2021-09-02

Ford ökar sina marknadsandelar - störst i Sverige på transportbilar i augusti

Under augusti månad var Ford det största transportbilsmärket i Sverige med en marknadsandel på 27,6 procent. Även på personbilssidan gjorde Ford en bra månad med en marknadsandel på över fem procent.

Det har nu gått åtta månader sedan Hedin Group förvärvade Ford Motor Company AB. Bolagetsnamnet döptes om till Hedin Motor Company AB (HMC) och i samband med försäljningen flyttade organisationen in i nya lokaler i Kista i Stockholm. Förutom det nya bolagsnamnet och de nya lokalerna har organisationen mer eller mindre varit intakt, frånsett en del nyrekryteringar. Bl.a. har John Hurtig anslutit till företaget som vice VD och ansvarig för försäljningen. John kommer närmast som VD för Subaru i Storbritannien

- Det känns otroligt spännande att komma in i denna organisation. Det finns en enorm potential i såväl produkter som kollegor och återförsäljare. Och med vår nya ägare Hedin Group, som gjort ett antal strategiska investeringar i bolaget under det senaste halvåret, ser vi redan nu en god tillväxt i marknadsandelarna för Sverige,  säger John.

Trots stora utmaningar som halvledarbrist och pandemi kan man blicka tillbaka mot föregående månad och konstatera att man gör ett riktigt bra resultat. På transportbilssidan blir man det största märket i augusti med en marknadsandel på 27,6 procent bland bilar på upp till 3,5 ton. Den drivande faktorn under månaden var Transit Connect, där man med hjälp sitt återförsäljarled lyckades omsätta ett stort antal bilar under kort tid.

På personbilssidan blev man det sjätte största märket sett till en marknadsandel på 5,4 procent. Framgången på personbilssidan utgörs främst av laddhybriden Ford Kuga samt den nya elbilen Ford Mustang Mach-E, som blev en av de fem mest sålda elbilarna i Sverige under månaden – detta innan den officiella lanseringen av bilen som drar igång nu i september.

Sett till den totala andelen (personbilar och transportbilar) tar Ford under augusti 7,8 procent av marknaden i Sverige med 1 794 sålda bilar och blir det fjärde största märket, strax före Volvo som intar plats fem.

- Det här är bara början på den resa vi nu ska göra tillsammans, för att etablera Ford som ett av de största bilmärkena i Sverige. Och vi har verkligen alla förutsättningar att lyckas: ett starkt, sammansvetsat team i Stockholm, en riktigt duktig och hungrig återförsäljarkår men framförallt en mycket stark produktportfölj som tilltalar en bred målgrupp. Vi ser även styrkebesked när det kommer till produktnyheter, redan i början av nästa år ska vi lansera för första, helt eldrivna transportbil E-Transit som kommer att fylla ett viktigt behov bland svenska transportbilskunder, fortsätter John.

Kontakta oss

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB