Ford sponsrar padel – genomför Sverige-turnering med återförsäljare

2021-05-28

I sommar är Ford en av huvudsponsorerna till världsturneringen i padel America vs Europe som går av stapeln i Båstad under vecka 30. Inför denna turnering ska Ford tillsammans med sina handlare genomföra lokala turneringar ute i landet, Ford Mustang Mach-E Padel Tournament, där det vinnande laget slutligen kommer att få möta världsmästarna i padel - på centercourten i Båstad. 

Padel är världens snabbast växande bollsport med över 13 miljoner utövare världen över. I Sverige har sporten under de senaste åren genomgått en smått sensationell tillväxt, där det idag finns ungefär 1200 padel-banor i landet, 55 medlemsföreningar och 11 000 registrerade spelare – en siffra som stiger dag för dag. 

Ford har ingått ett sponsoravtal som ”Official Car” med världstävlingen America vs Europe, där den nya elbilen Mustang Mach-E kommer vara i fokus. Detta sker under vecka 30 och turneringen kommer att samla de bästa padel-spelarna i världen till Båstad. Det är första gången någonsin som denna turnering går av stapeln i Båstad och kommer, som namnet indikerar, spelas som en variant av tennisens Laver Cup och golfens Ryder Cup där Amerika ställs mot Europa. De tio bäst rankade spelarna i världen kommer att vara på plats där de tävlar om en historisk prissumma på 100 000 Euro.

Inför denna tävling anordnar nu Ford tillsammans med tio återförsäljare runt om i Sverige lokala padel-turneringar som går under namnet Ford Mustang Mach-E Padel Tournament. Turneringarna kommer spelas som ”sällskapsspel” och såväl Ford som deltagande återförsäljare kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer avseende smittspridning där matcherna kommer spelas utan publik. 

Turneringen kommer att gallra fram fyra lag som genom lottning kvalificerar sig till ett slutspel i Båstad som kommer att gå parallellt med America vs Europe. Vinnaren i slutspelet kommer att få möta världsmästar-laget i en ”ProAm-match” som kommer att spelas efter att America vs Europe avslutats på lördagen den 31 juli. 

Erik Lindham är informationschef på Hedin Motor Company som är importör av Ford i Sverige och säger:

- Det ska bli riktigt roligt att sponsra tävlingen i sommar, och det blir mycket spännande att anordna våra lokala turneringar tillsammans med våra återförsäljare. Att få chansen att möta världens bästa padel-spelare i en match innebär en skryt-faktor utan dess like, och jag hoppas på att många nu kommer anmäla sig till våra återförsäljare. 

För att kunna vara med i de lokala turneringarna och ha en chans att kvalificera sig till Båstad så kontaktar man någon av dem återförsäljare som är med i turneringen (se nedan). Det kostar ingenting att vara med, och tävlingen är öppen för alla typer av amatörspelare men är stängd för professionella spelare. Anmälan ska ske lagvis. 

Återförsäljare som är med (som man kan anmäla sig till):

Bilbolaget i Sundsvall: https://bilbolaget.nu/sundsvall/

Brandt i Vänersborg:  https://www.brandtbil.se/kontakt/vanersborg-onsjo

Borås Bil: https://borasbil.se/

Carstedts i Umeå: https://www.carstedts.se/

BilMånsson i Halmstad: https://www.bilmansson.com/

Bilfocus i Dalarna: https://www.bilfocusdalarna.se/

Logart i Skellefteå: https://www.logart.se/

Hedin Bil i Segeltorp: https://www.hedinbil.se/anlaggningar/stockholm-segeltorp

Hedin Bil i Göteborg: https://www.hedinbil.se/anlaggningar/ford-goteborg-eklanda

Hedin Bil i Västerås: https://www.hedinbil.se/anlaggningar/ford-vasterasKontakta oss


Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB