Fords rallybil Fiesta WRC presenteras med ny nittiotalsinspirerad design

2020-01-23

Nu presenteras Ford Fiesta WRC med en ny iögonfallande design inför FIA World Rally Championship 2020. Rallyteamet M-sport har sedan länge ett lyckat samarbete med Ford och i år kommer teamet att få köra en nittiotalsinspirerad EcoBoost-driven Ford Fiesta WRC, designad av grafikern Phil Dixon.

Den grafiska designern Phil Dixon har tagit fram ytterligare en iögonfallande kreation inför Fia World Rally Championship. Varje år ser rallyfans fram emot Dixons design och den här säsongen hämtade han inspiration från tryckta mönster från tidigt till mitten av nittiotalet.

– Phil är en riktig talang så det är inte förvånande att hans design blir fansens favorit år efter år. I år har han fångat en känsla av nostalgi samtidigt som den känns modern och uppfinningsrik. Jag måste säga att jag tycker det är en av hans bästa, säger Richard Millener, teamchef för M-sport.

Färgerna representerar samarbetet med Ford och det ökade stödet från Castrol
Färgschemat 2020 består av en vit design med inslag av blått och grönt för att representera det nära samarbetet mellan Ford och Castrol. Befintliga partners som MS-RT, Michelin, Sparco, OZ Racing, NGK, Lazer, Stilo, Acronis, Endless, Audes, Eibach och SWP visas också stolt på designen.

Min inspiration kom från François Delecours Ford Escort RS Cosworth från 1995. Vita bilar har alltid varit populära, och med det ökade stödet från Castrol var färgschemat självklart. Designen hämtad från tidigt till mitten av nittiotalet. Mönster och trender från den eran är verkligen aktuellt just nu, så jag ville skapa något i den stilen samtidigt som designen fortfarande kändes trendig och relevant idag, säger Phil Dixon, grafisk designer.


Kontakta oss

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB