Allt i Plåt erhåller prestigefylld Ford-certifiering för anläggningen i Åseda

2020-01-20

Fords Qualified Vehicle Modifier (QVM), är en kvalitetsäkring för att säkerställa att byggnationer av fordon görs på rätt sätt - enligt Fords påbyggaranvisningar. Allt i Plåts anläggning i Åseda är nu godkänd för byggnation av färdtjänstbuss på Ford Transit.

Allt i Plåt är ett småländskt familjeföretag startat 1945. Genom åren har mängder med olika produkter tillverkats. Bland annat tvättgrytor, värmeväxlare, avfuktare, bastuaggregat med mera. De senaste 40 åren har produktionen gått mer och mer mot att tillverka förarhytter till bland annat gruvmaskiner, truckar, skogsmaskiner och flygplatsfordon. Den röda tråden genom alla år har varit hög kvalité och idag tillverkar AIP ca 1400 hytter. AIP är sedan många år certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 3834-2.

För fem år sedan började AIP leta efter ett nytt ben att stå på. Siktet föll på fordonsanpassningar och närmare bestämt färdtjänstfordon. Återigen var fokuset att leverera produkter av högsta kvalité. Produktionen har ökat stadigt sedan dess och 2019 görs ca 150 färdtjänstfordon samt ett nytt varumärke skapades ”AIP Conversion”.

Idag har AIP 130 anställda och omsätter ca 250 milj SEK. Det har varit en lärorik process att genomgå QVM-certifieringen.

- Att klara det är ännu ett kvitto på företagets höga kvalité. Vi är stolta och tackar Ford för förtroendet, vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete tillsammans med Ford, säger Philip Persson försäljningschef på Allt i Plåt


Kontakta oss

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB