Mustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska Nordschleife

2018-10-12

Ford Mustang RTR blev den första bilen att drifta sig runt klassiska Nürburgrings bansträckning Nordschleife i Tyskland – också känd som "Green Hell". Prisbelönta Vaughn Gittin junior var driftingstjärnan bakom ratten på den Ford Performance-utvecklade Mustangen, försedd med 900 hästkrafter.

Driftingstjärnan Vaughn Gittin Junior tog sig nyligen an utmaningen att drifta Nordschleifes samtliga 20 kilometer vid tyska Nürburgring – något som aldrig gjorts tidigare. Gittin körde en Ford Mustang RTR, en driftingbil framtagen av Ford Performance. Bilen är försedd med en 5,0-litersmotor och utrustad med Vortech JL Trim Supercharger som förser bilen med över 900 hästkrafter.

– Nordschleife är en av de mest ikoniska banorna i världen, om inte den allra främsta. Jag har nog varit förälskad i "Green Hell" och dess relativt läskiga bansträckning så länge jag kan minnas. När jag besökte banan första gången 2013 så beslutade jag mig för att en gång komma tillbaka och drifta hela varvet, säger Vaughn Gitten Junior.

Statistik

  • Toppfarten var 241 kilometer per timme
  • En drönare förstördes under filmningen
  • Sex mikrofoner användes inuti Mustangen för att fånga bilens unika ljud
  • Styrvinkeln ökade upp till 65 grader
  • Bilens 5,0-litersmotor använder Vortech JL Trim Supercharger och kan leverera 700-900 hästkrafter, beroende på trimning


Bakgrund Ford Performance
Ford Performance fungerar som ett innovationslaboratorium och testcenter för att kunna skapa unika prestandafordon, delar, tillbehör och upplevelser för Fords kunder. Det omfattar utveckling av innovationer och tekniker inom aerodynamik, lättviktsmaterial, elektronik, drivlineprestanda och bränsleekonomi som sedan kan implementeras ännu bredare i Fords produktportfölj.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB