London-polisen deltar i test av eldrivna Ford Transit Custom

2017-05-19

Nu bekräftas de första deltagarna i höstens pilotprojekt för att testa den eldrivna transportbilen Ford Transit Custom i London. Syftet med projektet är att undersöka hur elektriska bilar kan bidra till en bättre luftkvalitet i storstäder. Bland de fem första flottorna klara att delta i projektet finns bland annat Londons polisstyrka, Metropolitan Police.

Ford startar under hösten ett projekt för att testa plug-in-hybriden Transit Custom i London. I projektet ska 20 av de nya eldrivna transportbilarna integreras i ett antal utvalda bilflottor som dagligen trafikerar Londons gator. En av de bilflottor som ska delta i projektet är Metropolitan Police:

– Det är viktigt för oss på Metropolitan Police att ha en hållbar fordonsflotta. Vi är så glada över att samarbeta med Ford i detta innovativa projekt för ett renare London, säger Jiggs Bharij, Head of Fleet Services, Metropolitan Police.

Utöver Londons polisstyrka bekräftas även Transport for London, Clancy Plant, Addison Lee och British Gaz som deltagande i projektet.

Datainsamling via Ford Telematics System
De eldrivna transportbilarna i projektet ska utrustas med Ford Telematics System, som samlar in information om fordonets ekonomiska, miljömässiga och operationella prestanda. Med hjälp av denna information hoppas Ford öka kunskapen om hur elbilar i framtiden kan bidra till en bättre luftkvalitet i storstäder.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Rask & Björck Bil AB